The Queens
Vivi Ryding (21 år og trommeslager), Lise Nørrevig (16 år og basguitar), Linda Hansen (17 år og rytmeguitar) og Ulla Hansen (18 år og singleguitar).
De "trak" i Nyhavn 41
De "trak" i Nyhavn 41. Sådan skrev popbladet "Beat" i 1965.

- Tænk, jeg har fået et ægteskabstilbud, men jeg sagde nej, selv om det var en flot fyr, kommer det fnisende fra The Queens´trommeslager Vivi Ryding.
- Fra hvem? lyder det lidt misundeligt fra de tre andre "dronninger".

Vivi:- Så i ikke ham den høje, sorthåret på forreste række nede i salen. Han sad og kikkede på mig hele tiden.

Dette er lidt af en samtale med halvdelen af de eksisterende danske pige-pigtrådsgrupper - The Queens.

The Queens har, med den nuværende besætning, spillet sammen i tre måneder. Basguitaristen Lise Nørrevig´s mor har lært pigerne guitarspillets kunst. Fru Nørrevig virker samtidig som pigernes manager. The Queens har haft mange engagementer. Der er allerede skrevet kontrakt med grammofonselskabet "Music Corner" om en pladeindspilning.

Det vakte en hel del opsigt, da The Queens sagde ja tak til at spille i Nyhavn. Pigerne klarede det udmærket, selv om deres bare maveskind og kække optræden satte tilråb igang fra det mandlige publikum.

Pigerne "trak" i Nyhavn 41. Aldrig har der været så mange mennesker som i de 14 dage, deres optræden varede.

Fra Nyhavn drog pigerne til de svenske folkeparker. Derovre fik de succes selv hos det "svage" køn. Det er mere end de har fået hos deres medsøstre herhjemme, efter hvad de selv udtaler.

Bortset fra deres lidt ejendommelige hverv som "pigtrådspiger" er de lige som andre piger. De strikker, syr, læser ugebladenes kærlighedsromaner og vil gerne giftes og have mange børn.

Det sidste, vi hørte fra Lise inden hun skred ud af døren med sin basguitar i hånden, var: - Vær sød ikke at sætte det billed i bladet, hvor jeg ser så tyk ud.

(Beat 1965)

Henriette 28.10.2014 16:26

Jeg er født i Roskilde i januar 1966. Min mor er dansk og min far formentlig USA soldat. Måske mødt på Fjordvilla. Var der mange soldater ?? Husker nogen noget?

Lonni Keita 22.06.2013 14:15

Ingen grund til klage,de ser alle dejlige ud.

| Svar

Nyeste kommentarer

15.05 | 12:42

Er det muligt at organisere billederne i kronologisk rækkefølge? [Is it possible to organize the photos in chronological order?]

17.01 | 04:05

Nåå ja du har da ret. Har byttet om på de to navne, men det gjorde nu ikke Butterflies historie ringere Takker for svaret.

15.01 | 19:18

Hej. Det er to forskellige grupper, det var Ladybirds der var topsløse, Butterflies var det første pigeband der indspillede en plade. mvh Ole Blom

15.01 | 00:23

Har siddet og læst hele Butterfly historien, og under mig over hvordan det kan være der intet står om jeres topløse optræderne dengang, og hvordan de startede .