Bøger.
Roskilde Rock.
Her er et udvalg af de bøger om musik i 60´erne som jeg selv har læst.
Bogen "Roskilde Rock 1962-1972 fra pigtråd til smat, er skrevet af Thomas Gjurup og beskriver helt fantastisk om alt hvad der er at skrive om i forbindelse med Rock musikken i og omkring Roskilde. I bogen er desuden to skt. CD hvor man kan hører nogle af de grupper der spillede på den tid. Der kan nævnes The Shouts The Beatmakers Crazy Women og ikke at forglemme Butterflies.
Fynsk 60´er Rock
Fynsk 60´er Rock er skrevet af Boris F. Blinoff, og beskriver lidt om hvad der rørte sig på fyn i forbindelse med den store musik bølge der var kommer til landet. Bogen kortlægger næsten alle de fynske grupper der spillede tilbage i 60´erne, samt hvem der var medlem af grupperne.
Djursland
Poul Nowack har her beskrevet om ungdomskulturen og de lokale rock- og pigtrådsband fra 1954-1974. Det er en god bog der beskriver hvordan det var at være ung i Djursland tilbage i tiden. Der er mange flotte billeder, der bringer minderne frem fra dengang man var ung.
Maren blev elektrisk.
Michael Christensen har i denne bog skrevet om musiklivet i 60´erne i Holstebro. Holstebro var en by med megen god musik, og man kan da nævne "Poisons" som havde en meget ung Henning Stærk med i gruppen. I bogen følger også en CD med 7 numre af Hanne, Poisons og Think.
Plommons
Her er en bog fra Sverige, som er skrevet af Eva "Plommons" Soelberg og Bo Anders Larsson. Bogen handler om hvordan det var at vokse op i Sverige i 1960´erne. Hvordan musikken kom til at påvirke de unge og om hvordan sveriges første pigegruppe "Plommons" blev til. Man følger også Plommons i deres karriere og hvordan de blev samlet igen efter mange år. Plommons spiller den dag i dag rundt omkring i Sverige.
Hit-house.
Thomas Gjurup, har skrevet denne bog om "Hit-House". Musikkens mekka, som lå på Frederiksberg. Bogen beskriver livet i "Hit-House", og de mange grupper fra ind- og udland der spillede der, i husets korte levetid. Når man læser bogen, og selv har været der tilbage i 60´erne, bringer det alle de dejlige minder frem fra den tid, hvor næsten alle gik til koncerter, for at hører musik. Bogen er et "must" for alle musik elskere af den danske pigtråds musik. bogen jkan købes på forlager "HER & NU".

| Svar

Nyeste kommentarer

15.05 | 12:42

Er det muligt at organisere billederne i kronologisk rækkefølge? [Is it possible to organize the photos in chronological order?]

17.01 | 04:05

Nåå ja du har da ret. Har byttet om på de to navne, men det gjorde nu ikke Butterflies historie ringere Takker for svaret.

15.01 | 19:18

Hej. Det er to forskellige grupper, det var Ladybirds der var topsløse, Butterflies var det første pigeband der indspillede en plade. mvh Ole Blom

15.01 | 00:23

Har siddet og læst hele Butterfly historien, og under mig over hvordan det kan være der intet står om jeres topløse optræderne dengang, og hvordan de startede .